Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

På loppis i Vasa

juni 1st, 2009 | Posted by matts in Faire du Shopping | Généralement

 

I helgen var jag tillsammans med mina kumpaner Jenni och Jocke på en omfattande loppisrunda i Vasa. Liksom tidigare började vi på Allkristet missionscenter.

Detta allkristna loppis befinner sig i källaren under en allkristen bokhandel, där man säljer kristna böcker och vykort åt kristna människor. Lopptorget har blivit dyrare, men även om det dessutom är ganska litet kan man trots allt göra goda fynd här. Det händer bara mer sällan. Vi lämnade stället tomhänta.

Nästa stopp blev Frälsningsarmén en liten bit därifrån. Här är det både välfyllt och billigt och man kan hitta litet av varje. Jag fick till exempel med mig tre par glasögon hem.

Sedan begav vi oss mot Gamla Vasa och loppiset för de hårdhudade, Oma tori. Stället påminner i mångt och mycket om en stor skrothandel och andelen skräp i utbudet är stor. Det krävs alltså mycket tålamod. På bilden kan man förutom Extreme fuckers  och Asian freaks se mig prova en mycket bredaxlad kavaj.

Oma tori kan man hitta extrema 80-tals kläder och dyra porslinsfigurer, och som man kanske anar finns ett digert porrutbud.

Efter att ha återhämtat oss från Gamla Vasa var det dags för Jupiter och Röda korset. Båda är relativt billiga och rena och det de saluför är kategoriserat och sorterat. Skönt för den matta och trötta.

Röda korset stoltserar dessutom med en billig vintagehörna med varierande utbud. Man har dessutom hängt upp skyltar i taken ifall man inte skulle hitta fram.

Jupiter gav oss ingenting, men på Röda korset hittade jag ett par Levisjeans för en euro i en fyndlåda. Dessa fick bli shorts.

Sedan var vi vid ännu ett lopptorg med anknytningar till bibeln, nämligen Adam & Ewa. Detta är kanske Vasas mest välordnade och populära loppis med bordsförsäljning, och kanske även det mest överbelamrade. Nu till sommaren har man förutom invaramp pyntat ingången med amplar.

Här förkovrade sig Jocke i Finlands statskalender från 1910.

Efter ett snabbt besök i vintagebutiken Yesterday once more avslutade vi loppisrundan på Citykirppis. Här hittade Jenni ett par fina promenadskor i lack.

Efter detta orkade vi inte riktigt med flera lopptorg.
 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

6 ResponsesLeave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Anti-Spam Quiz:

Papper.fi